''TAJNI AGENT'' U BANJALUCI: Presreo djevojke i predstavio se kao službenik SIPA

 Policija je nakon kraće istrage uhapsila Ranka G. (39) iz Banjaluke, prevaranta koji se predstavljao kao službenik SIPA.

Naime, Operativnom dežurstvu Centra javne bezbjednosti Banjaluka, 18. avgusta 2016. godine, oko 01.50 časova, prijavljeno je da je nepoznato lice u Ulici Franca Šuberta, presrelo putničko vozilo „Ford“ kojim je upravljala oštećena, te je prišlo vozilu, predstavilo se kao policajac SIPA, zatražilo na uvid lična dokumenta, ali je zatim počeo da galami i traži da izađe iz vozila.

Oštećena je iskoristila priliku kada je izašla iz vozila da pobjegne, a istovremeno je iz vozila izašao i suvozač koji je takođe pobjegao. Na mjestu suvozača se nalazila djevojka.

Osumnjičeni je otuđio lična dokumentna iz vozila, ključ kao i garderobu oštećene. Nakon zaprimljene prijave, policijski službenici su preduzeli niz operativnih mjera i radnji u cilju provjere navoda prijave i identifikovanja osumnjičenog, kazali su u CJB Banjaluka.

Tokom kriminalističke obrade, utvrđeno je da je osumnjičeni izvršio pomenuta krivična djela, a otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku. 

O prikupljenim saznanjima upoznat je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, u redovnoj proceduri, dostavi izvještaj za pomenuta krivična djela.

Tagovi: