Radovi u OŠ ''Sveti Sava'' u Brodu teku dobro (FOTO)

Započeti radovi na objektu JU Osnovna škola ''Sveti Sava'', u sklopu Projekta unapređenja energetske efikasnosti, napredju planiranom dinamikom.

Na fiskulturnoj sali su završeni fasadni radovi, koji su podrazumijevali postavku mineralne vune i završnog sloja fasade, a za sada je urađeno 50% fasadnih radova na cijelom objektu.

Bravarski radovi su u toku, a realizacija ovog projekta predviđa mjere energetske sanacije objekta, zamjene stolarije, toplotne izolacije fasadnih zidova, toplotne izolacije krova, djelimične obnova sistema grijanja, revitalizacija rasvjete, što će dovesti do smanjenja potrošnje energije i smanjenja tekućih troškova.

Radovi  na sanaciji objekta OŠ“Sveti Sava“ započeli su prije 30 dana, te se u narednom periodu očekuje završetak radova koji će omogućiti uštedu od 50% vrijednosti za materijalne toškove koji se sada izdvajaju.

Projekat „Energetske efikasnosti“ kojeg realizuje Vlada Republike Srpske, a finansira Svjetska banka, podrazumijeva sanaciju objekta javnog sektora u ovom slučaju OŠ „Sveti Sava“Brod.

 

(mojbrod.info)

Tagovi: