SUTRA RAZVEDRAVANJE: Sunčano i toplije, temperatura do 18 stepeni!

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje sunčano i toplije vrijeme sa dnevnom temperaturom vazduha do 18 stepeni Celzijusovih.

Jutro će biti hladnije i umjereno oblačno, a oko rijeka i po kotlinama sa maglom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Tokom dana preovladavaće toplije sa sunčanim periodima i promjenjivom oblačnošću. U pojedinim predjelima magla i niski oblaci zadržaće se duži dio dana, pa će ostati svježije. 

Jutarnja temperatura vazduha od tri do šest, na jugu do 10, a najviša dnevna temperatura od 14 do 18, na jugu stepen-dva toplije. U mjestima gdje se magla zadrži tokom dana biće oko 10 stepeni Celzijusovih. 

Meteorolozi i za naredne dane najavljuju toplije i pretežno sunčano vrijeme. Svježije će biti samo u mjestima gdje se zadrži magla. 

Dnevna temperatura vazduha u ponedjeljak će biti do 23 stepena, a u utorak i do 25 stepeni Celzijusovih. 

Promjena vremena sa kišom i padom temperature vazduha očekuje se u srijedu, kada će na sjeveru i zapadu tokom prijepodneva biti i obilnijih padavina. Popodne jača kiša zahvata i južne predjele, a na sjeveru će postepeno slabiti, ali će biti sve hladnije. 

Najviša temperatura vazduha biće tokom prijepodneva kada se na jugu i jugoistoku očekuje do 21 stepen. Tokom dana temperatura će opadati, pa će uveče biti od četiri do deset, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih. 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano sa malom do umjerenom oblačnošću. 

Najtoplije je danas bilo u Hercegovini. U Mostaru je u 14.00 časova izmjereno 20 stepeni, u Trebinju 19, u Neumu i Bileći 18, u Foči 17 stepeni. 

U Višegradu, Nevesinju, Livnu i Bugojnu izmjereno je 15 stepeni, u Banjaluci, Prijedoru, Gacku, Rudom, Šipovo, Zenici i Gradačcu 14, u Bijeljini, Doboju, Srpcu i Sanskom Mostu 13, u Novom Gradu, Zvorniku, Srebrenici, Ugljeviku, Krupi na Vrbasu, Ribniku i Tuzli 12, na Sokocu, u Kotor Varošu, Čelincu, Kalinoviku, Mrkonjić Gradu, Bihaću, Goraždu i na Čemernu 11. 

Danas je u Sarajevu izmjereno 10 stepeni u 14.00 časova, na Manjači i Han Pijesku devet, na Ivan-sedlu i u Kneževu osam i na Bjelašnici dva stepena Celzijusova.

Tagovi: