SVETOSAVSKI TURNIR U MODRIČI: Najbolja ekipa Trebava (FOTO)

Ekipa Fudbalskog kluba /FK/ "Trebava" iz Osječana kod Doboja pobjednik je 22. Svetosavskog turnira u malom fudbalu u Modriči tokom kojeg je učestvovalo 19 ekipa iz grada domaćina i susjednih opština u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

FK "Trebava" je u finalnoj utakmici, kojom je sinoć u dvorani Kulturno-sportskog centra Modriča završeno takmičenje, pobijedila "Bosnu" iz Mionice kod Gradačca.

Direktor Kulturno-sportskog centra Rajko Sajić rekao je da je turnirom tradicionalno počelo obilježavanje velikog srpskog praznika Svetog Save.

On je naglasio da je takmičenje opravdalo očekivanja organizatora, učesnika i velikog broja posjetilaca, te da je najvažniji cilj, osim rezultata, druženje fudbalera amaterskih klubova.

Sajić je podsjetio da je Svetosavski turnir u malom fudbalu u Modriči prvi put organizovan 1995. godine.



Pobjednički pehar i nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima uručio je zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić.

Na turniru, koji je najstarija sportska manifestacija u Modriči, učestvovale su ekipe iz grada domaćina, Šamca, Doboja, Broda iz Republike Srpske i Odžaka i Gradačca u Federaciji BiH.

Tokom sedam dana turnira, čiji je organizator Kulturno-sportski centar, a pokrovitelj opština Modriča, odigrane su 44 utakmice, postigunta 132 gola, nije dodijeljen nijedan crveni karton, a, prema podacima organizatora, utakmicama je prisustvovalo više od 1.000 posjetilaca.

Tagovi: