Brod: Zelena pijaca postaje ljepša

 Opština Brod je u okviru projekta "Zelena pijaca- trbuh našeg grada" započela rekonstrukciju Gradske zelene pijace u ukupnoj vrijednosti od oko 103.000 KM, rekla je Srni koordinator projekta Mihaela Malešević.

"Ovo su pripremni radovi i za sada se radi na postavljanju bitulita, a nakon toga radiće se na termo i hidroizolaciji betona sa keramičkom podlogom", dodala je Maleševićeva.

Ona kaže da je nakon pripremnih radova i postavke keramičke podloge, čiji se završetak očekuje do kraja aprila, planirana ugradnja klima-uređaja, sudopera i novih stolova.

Posebno zadovoljstvo zbog navedenih aktivnosti iskazali su zakupci tezgi jer će uskoro, svoje namirnice i proizvode namijenjene prodaji, moći držati i prodavati u boljim zdravstveno-higijenskim uslovima u moderno opremljenom prostoru.

Cilj ovog projekta je povećanje stepena tržišnosti i finalizacije poljoprivrednih proizvoda putem jačanja tržišnih lanaca i tržišne infrastrukture na području brodske opštine.

Projekat je podržan sredstvima finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj, čije je funkcionisanje omogućeno kroz saradnju Ministarstva finansija Republike Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske, Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH /UNDP BiH/. 

Tagovi: