Najbolji student: Jovana Lipovac kod ministra

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević primio je danas Jovanu Lipovac iz Gradiške, dobitnicu diplome najboljeg studenta iz oblasti saobraćajnog inženjerstva Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, gdje je završila prva dva ciklusa studija.
Jovana je prvi ciklus studija završila sa prosječnom ocjenom 9,36, dok je zvanje mastera inženjera saobraćaja stekla sa prosječnom ocjenom 9,80, saopšteno je iz Ministarstva. 

Malešević je čestitao Jovani na postignutom uspjehu, te pohvalio što će kao jedna od najboljih u svojoj oblasti znanje usmjeriti u unapređenje ove oblasti u Republici Srpskoj. 

"Jovana je jedan od sjajnih primjera koji dokazuju kakav izuzetan potencijal imamo među našim učenicima i studentima i kako je ispravno izabran fakultet pola završenog posla. Kao jedan od najboljih studenata u oblasti saobraćaja, vjerujem da će dobiti priliku da što prije pokaže svo stečeno znanje, jer su njena snaga i znanje ono što predstavlja najsigurniji ulog u unapređenje našeg društva, u ovom slučaju u unapređenje oblasti saobraćaja u Republici Srpskoj", istakao je Malešević. 

On je dodao da Jovanin uspjeh znači i uspjeh ljudi koji su joj bili podrška, prije svega njene porodice, nastavnika i profesora koji su je usmjerili u najboljem pravcu, ali sigurno ponajviše njenog truda i rada, koji je vjerovatno podrazumijevao i dosta odricanja.

Tagovi: