Tihana Todić stvara vanvremensku modu (FOTO)

Modni brend ''Treehana'' nastao je prošle godine u novembru i za kratko vrijeme privukao je pažnju domaće i inostrane javnosti, a mnoge djevojke i žene rado nose jedinstve i elegantne modele mlade dizajnerke.

''Modeli 'Treehane' su u minimalističkom stilu sa veoma malo boja. Uglavnom se radi o crnoj i bijeloj boji, bojama zemljanih tonova. Odjeća je namjenjena svim ženenama od 16 do 60 i više godina, a može se kombinovati uvijek i nosiva je u više sezona“, kaže Tihana Todić, koja stoji iza ovog brenda.

Dizajn koji karakteriše odjeću sa etiketom ''Treehana'' inspirisan je putovanjima, muzikom, doživljavanjem najljepših prirodnih pejzaža ili jednostavnom kafom na jutarnjem suncu.

Ne postoje niti pravila niti kalupi koji vode do nastanka nekog ''Treehana'' odjevnog predmeta. Svaka kreacija ima svoju posebnu priču, koju dizajnerka putem gotovog odjevnog predmeta dijeli sa onima koji ga nose na sebi.

Tihana Todić, koja stoji iza ovog brenda, kaže da koristi prirodne materijale kao što su pamuk i viskoza. Neki modeli zbog svog kroja ne dozvoljavaju prirodne materijale, te njih tada zamjenjuje poliesterom, ali tako da on ipak ne bude do kože.

''Trendove ne pratim slijepo, htjela to ili ne, vidi šta će se nositi narednih sezona. Nekada se moja ideja  i trend poklope i tada sama sebe iznenadim'', kaže ona za ''mojabanjaluka.info''.

Ova Banjalučanka je svoj sada već brend pokrenula veoma slučajno. Kao i svaki student razmišljala je šta će poslije fakulteta, te je došla na ideju da pokrene nešto svoje, prvo, kao hobi koji će vremenom postati posao od kojeg može solidno da se živi.

''Avanturistički duh mi nije dao mira i razmišljala sam šta nakon završenog fakulteta i došla sam na ideju da pokušavam nešto sama. Treehana je počela kao hobi koji se razvijao mnogo brže nego što sam očekivala i sada mi je postao posao koji volim i koji me ispunjava'', objašnjava Tihana.

Za ovu mladu dizajnerku crna kožna jakna, crne hlače i bijela bluza, odlična je kombinacija kada ne znate šta da obučete. 

Svim ženama i djevojkama savjetuje da ne prate modu slijepu, već da kombinuju ono što im se dopada.

''Moda se vraća, sve se može iskombinovati, nema više pravila. Moj trend je udobnost“ , praktično je objasnila ona.

Inače, Treehana  krajem oktobra putuje u  Sarajevo, na  Fashion Week, gdje je prije nekoliko godina ova mlada dizajnerka nastupala u takmičarskom djelu.

Mladi ljudi

Bosna i Hercegovina ima mnogo mladih koji su potencijali za razvoj društva. Ima ih mnogo i mladih dizajnera kojima nedostaje mjesto gdje će se predstaviti. Svjest stanovništva se polako mijenja i otvaraju se prema mladima i daju im podršku, na ovom nam je ukazala i Tihana koja još objašnjava sa čime mladi u BiH imaju problem.

''Samopouzdanje i hrabrost nedostaje mladim ljudima u BiH da počnu nešto sami. O samopouzdanju se treba učiti u osnovim školama, graditi jake ličnosti koji će imati reći hrabrosti reći NE jer to nije sramota. Reći ne stvarima kojima nećete ili vam se ne sviđaju, na taj način bilo bi i mnogo manje droge i alkohola među mladima'', pojašnjava Tihana.

Narudžbe

Njene modele moguće je naručiti putem Treehana Facebook i Instagram naloga, ali i putem web stranice www.treehana.com , koji možete unijeti svoje mjere, a plaća se putem kreditne kartice i PayPal-a.

Nova kolekcija

Na njenim stranicama od ove sedmice možete vidjeti modele koje je pripremila za sezonu jesen/zima.

 

                                                                                               MILENA ŠPIRIĆ

 

Tagovi: