Pravni Banjaluka: Polaganje ispita i bez čiste godine

Studenti prvog i drugog ciklusa na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, koji prenesu neki predmet iz prethodne godine, imaće mogućnost da polažu ispite i iz nove, što nije bilo slučaj ranije.

Riječ je o novim Pravilima vrednovanja znanja studenata, koja su usvojena na sjednici Naučno-nastavnog vijeća Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci. Osim toga, novim pravilima studentima će biti olakšano studiranje i uspostavljen pravedniji sistem i u drugim segmentima.

Član Naučno-nastavnog vijeća ovog fakulteta iz reda studenata Đorđe Đukić istakao je da ovo sve ne bi bilo moguće bez podrške dekana Željka Mirjanića.

– Za razliku od ostalih, studenti Pravnog fakulteta, koji nisu očistili prethodnu godinu, nisu mogli polagati ispite iz godine koju su upisali sve dok ne polože prenesene. Zahvaljujući novim pravilima studenti će moći polagati ispite i iz nove godine iako nisu prethodnu očistili – objasnio je Đukić.

Dodao je da od ove akademske godine više neće biti ni eliminacionih ispita, koje su profesori organizovali kako bi sebi olakšali posao.

– Od ove akademske godine, bez obzira na to da li je prošao na kolokvijumu, odnosno da li je položio pismeni dio, student će imati pravo da izađe na usmeni ispit – kazao je Đukić i dodao da su to samo neke od olakšica koje su usvojene na sjednici ovog vijeća.

Razlog zbog kojeg do sada na Pravnom fakultetu znanje studenata nije vrednovano na ovaj način je, kažu akademci, nezainteresovanost njihovih starijih kolega.

(Glas)

Tagovi: