Vilbekin ''prevario'' Vujoševića i BIH

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je ostala bez najavljenog pojačanja na poziciji plejmejkera pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Skoti Vilbekin je uzeo državljanstvo Turske i u narednom periodu će igrati za nacionalni tim zemlje u kojoj trenutno i nastupa za Darušafaku.

Direktor reprezentacije Siniša Kovačević potvrdio je informaciju da se Amerikanac predomislio iako je dao načelni pristanak da igra za BIH,

- Vilbekin neće igrati za BIH. To je tačno, ostali smo bez američkog plejmejkera iako smo imali dogovor da igra u kvalifikacijama za nas. Šta se u međuvremenu desilo to može reći samo njegov menadžer, ali je ovo veliki šok za sve nas i posebno selektora Duška Vujoševića jer je on najozbiljnije računao na ovog igrača u februarskim kvalifikacijama. Mi ćemo sigurno tražiti novog košarkaša ali je kasno da se nešto uradi za naredni ciklus, tako da ćemo protiv Belgije i Rusije igrati sa košarkašima koji su trenutno na spisku - istakao je Siniša Kovačević, direktor reprezentacije.

U dosadašnjem dijelu kvalifikacija reprezentacija BIH ima učinak od pobjede i poraza a slijede im dueli sa Belgijom i Rusijom.

(EuroBlic)

Tagovi: