Sutra pretežno sunčano vrijeme

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme, saopštili su meteorolozi.

Jutro svježe i pretežno vedro, ponegdje oko rijeka i po kotlinama uz prolaznu maglu, a tokom dana pretežno sunčano i još malo toplije, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske. 

Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 11 i 16, na jugu i zapadu Hercegovine od 20 do 23 stepena Celzijusova. 

Najviša dnevna temperatura vazduha od 26 do 31, na jugu i zapadu Hercegovine i do 34 stepena Celzijusova, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Danas je preovladavalo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne više oblačnosti je bilo u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. 

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica devet, Kalinovik i Čemerno 18, Han Pijesak i Ivan-sedlo 20, Mrakovica i Sarajevo 22, Gacko i Mrkonjić Grad 23, Šipovo, Bugojno, Gradačac i Tuzla 24, Nevesinje, Ribnik, Foča, Bihać, Livno i Sanski Most 25, Rudo, Srbac, Višegrad, Banjaluka, Bijeljina, Prijedor i Doboj 26, Zenica 27, Neum 28, te Mostar 30 stepeni Celzijusovih. 

U Trebinju i Bileći u 14.00 časova izmjerena je temperatura vazduha 31 stepen Celzijusov.

Tagovi: