Rasvijetljena pljačka stara 15 godina, jedan od počinilaca već umro

Policija je rasvijetlila oružanu pljačku počinjenu prije 15 godina u kući na području Broda, prilikom koje je iz vatrenog oružja ranjen maloljetnik.

"Policijska uprava Doboj 2. februara 2018. godine je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv A. P. iz Slavonskog Broda, Republika Hrvatska, zbog osnova sumnje da je zajedno sa A. K. izvršio krivično djelo razbojništvo", saopćeno je danas iz PU Doboj.

Istragom je utvrđeno da je krivično djelo izvršeno na način da su A. P. i A. K. 7. februara 2003. godine, došli pred kuću oštećenog, pozvonili te lažno se predstavili. Vrata im je otvorio tada maloljetni sin oštećenog, kojeg je A. K. potom poprskao suzavcem i svezao mu ruke samoljepljivom trakom.

Za to vrijeme A. P. je prišao maloljetniku i udario ga u lice, a potom iz pištolja ispalio hitac kojim ga je pogodio u desnu ruku. Zatim mu je tražio da im preda novac, nakon čega je maloljetnik donio metalnu kasu u kojoj je bilo oko 17.000 maraka u raznim valutama.

Potom su se A. P. i A. K., za kojeg je provjerom preko Interpol-a Zagreb utvrđeno da je preminuo 25. juna 2011. godine, udaljili u napoznatom pravcu.

(Faktor.ba)

Tagovi: