Brod za poboljšanje zdravstvenih usluga

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić je u petak 9. 2. 2018. godine u 11.00 časova potpisao Sporazum o partnerstvu u projektu ''Stvaranje uslova za veću efikasnost i kvalitet zdravstvenih usluga na području opštine Brod''.

Sporazum su u kabinetu Načelnika opštine potpisali predstavnici JZU "Dom zdravlja", FK "Polet", FK "Liješće" i SSU "Prijatelji".

Za Dom zdravlja projektom je predviđena nabavka bio-hemijskog analizatora i digitalizacija ove zdravstvene ustanove. Projekat podrazumjeva i digitalno uvezivanje područnih ambulanti i obuku zaposlenih. Ukupna vrijednost projekta je 128. 000,00 KM od čega opština Brod učestvuje sa 31%. Planirano je da projekat bude završen do kraja jula mjeseca.

Projekat "Stvaranje uslova za veću efikasnost i kvalitet zdravstvenih usluga na području opštine Brod" sprovodi se u okviru Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj u 2017/2018 godini.

Sredstva za njegovo funkcionisanje u ovom ciklusu obezbijedili su Vlada Republike Srpske putem Ministarstva finansija i Evropska unija u okviru projekta "Lokalni integrisani razvoj" koji implementira UNDP BiH.

Načelnik Jovičić je napomenuo da su putem Finansijskog mehanizma za finansiranje ovog projekta, prošle godine obezbjeđena sredstva za dobro opremljenu i uređenu zelenu pijacu u sklopu Gradske pijace, a pretprošle godine sportska dvorana u Liješću. Napomenuo je da su tenderi za nabavku raspisani i da očekuje realizaciju kako je planirano.

Tagovi: