Doboj: Bubrežni bolesnik Željko Ristić štrajkuje zbog propusta u radu dijaliznog centra

Bubrežni bolesnik Željko Ristić otpočeo je danas protestni jednočasovni bojkot dijaliznog tretmana zbog lošeg stanja pacijenata i nerazumijevanja njihovih potreba u dobojskom dijaliznom centru, te propusta u radu.

Ristićevu borbu za adekvatno liječenje podržava dobojsko regionalno Udruženje dijaliziranih, transplantiranih i hroničnih bubrežnih bolesnika, čiji je član.

Ristić je rekao novinarima da sa odgovornim licima u kompaniji "Frezenijus medikal ker", koja pruža ove usluge u dobojskoj bolnici, želi održati prošireni sastanak kako bi ukazao na propuste u radu sa pacijentima u dobojskom dijaliznom centru.

"Pacijent nema pravo na noćnu smjenu. Dijalizni centar nije nedjeljom u pripravnosti, pa je pacijent kojem pozli dodatno životno ugružen tokom transporta u sljedeći najbliži centar", naveo je Ristić.

On tvrdi da je bio žrtva prijetnji, pa i fizički napadnut od zaposlenika Centra, što je i prijavio, ali reagovanja nije bilo, da radnici neovlašteno od pacijenata uzimaju lične podatke, da se zloupotrebljava podjela higijenskih paketa, te da civilna lica neovlašteno koriste skladišteni prostor dijaliznog centra.

Predsjednik dobojskog regionalnog Udruženja dijaliziranih Dragana Gligorić kaže da članovi tog udruženja daju punu podršku Ristiću u borbi za život i liječenje dostojno čovjeka.

Gligorićeva je najavila masovnije protestno odbijanje dijaliznog tretmana ukoliko se odgovorni u "Frezenijusu" ne odazovu na zahtijevani sastanak, kao i masovno okupljanje republičkih dijaliznih udruženja pred institucijama Republike Srpske tokom aprila.

Prema njenim riječima, dijalizni centar u Doboju koristi oko 130 pacijenata.

Dobojski info

Tagovi: