Ljiljana Trivić pristupila DNS-u

Odbornik SDS-a u Skupštini opštine Čelinac Ljiljana Trivić danas je u Banjaluci potpisala pristupnicu DNS-u.

“Ne bih da se vraćam u prošlost, šta je bilo, bilo je. Da je bilo dobro ne bih bila ovdje”, rekla je novinarima Trivićeva.

Ona je zahvalila rukovodstvu DNS-a i opštinskom odboru te stranke u Čelincu koji je prepoznao njene kvalitete i pozvao je u svoje redove.

“Kao jedina žena koja je prošla u Izbornoj jedinici tri za odbornika i moji prethodnici koji su došli ovdje sa impozantnim rezultatima daćemo sve od sebe da ostvarimo izuzetno dobre rezultate i pomognemo DNS-u kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou”, rekla je Trivićeva.

Pristupnicu je uručila je potpredsjednik DNS-a Spomenka Stevanović, koja je izrazila zadovoljstvo što je Trivićeva pristupila DNS-u.

“Riječ je o ženi koja je direktno osvojila mandat, što je rijetkost u našoj politici, jer svi znamo da je zakonska obaveza da na izbornim listama bude 40 odsto žena, ali ih veoma mali broj prođe direktno”, kaže ona.

Stevanovićeva, koja je i predsjednik Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Srpske rekla da je Trivićeva na prethodnim lokalnim izborima 2016. godine postigla impozantan rezultat, osvojivši više od 2.000 glasova.

Ona je dodala da je DNS u praksi pokazao kakav odnos ima prema ženama u politici.

“Od ukupno šest žena u prošlom sazivu Narodne skupštine dvije su bile iz DNS-a. Ja sam u dva mandata šef Poslaničkog kluba DNS-a u parlamentu Srpske, u Vladi Sppske imamo jednu ženu ministra od ukupno tri. I na prilično velikom broju izvršnih funkcija imamo žene koje su izuzetno uspješne”, istakla je Stevanovićeva.

Ona je rekla da DNS u posljednje vrijeme bilježi znatno povećanje članstva što je rezultat dosljedne, principijelne stranačke politike.

“DNS je u politici izabrao najteži put – put istine. Nikada nismo pred izbore govorili jedno, drugo mislili, a, poslije izbora, treće radili”, naglasila je Stevanovićeva.

Tagovi: