Sjećanje na 12 poginulih pripadnika policije

U Brodu je odavanjem pošte, prisluživanjem svijeća i polaganjem cvijeća ispred spomen-obilježja za 12 poginulih pripadnika MUP-a u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, ispred zgrade Policijske stanice, obilježen 4. april – Dana policije Republike Srpske.

"Dok god Sava bude tekla, teći će i naša sjećanja na poginule junake. Svaki naš pokret, riječ, dobro urađen posao, izvršen zadatak policijskog službenika je ujedno pomen na ove ljude", rekao je u obraćanju komandir Policijske stanice Brod Slobodan Milićević.

Брод - Слободан Милићевић

Milićević je naveo da se navršilo 26 godina od kako je policija Republike Srpske samostalna i veoma uspješno obavlja poslove iz svih nadležnosti, štiteći lica i imovinsku bezbjednost svih građana Srpske.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Brod Zoran Vidić istakao je da su pripadnici MUP-a pokazali pravu vrijednost poziva kojim se bave.

Брод - Зоран Видић

"Mnogo je događaja iza nas, mnogo je bitaka dobijeno, mnogo teških situacija je prevaziđeno. Zahvaljujući hrabrosti i odlučnosti naših boraca u redovima Vojske Republike Srpske i MUP-u danas imamo Republiku Srpsku i slobodu. Poginula su 782 pripadnika MUP-a, a iz Broda njih 12", podsjetio je Vidić.

Cvijeće ispred spomen-obilježja položili su članovi porodica poginulih, predstavnici Policijske stanice Brod, predstavnici Opštinske boračke organizacije i delegacija opštine Brod.

Organizatori današnjeg obilježavanja su Policijska stanica Brod i Opštinska Boračka organizacija.

Tagovi: