Promovisana knjiga Branimira Mitrovića ''Pred vratima zaborava''

Zbirka istaknutih kratkih priča ''Pred vratima zaborava'', autora Branimira Mitrovića iz Sijekovca, promovisana je u skupštinskoj sali opštine Brod. 

"Zapisah da se ne zaboravi, jer odlazi u nepovrat sve što nije zapisano. Priče su utemeljene na istinitim događajima. Gdje sam imao dozvolu i slobodu, zadržao sam prava imena, a u nekim pričama su izmijenjena“, rekao je Mitrović.

On dodaje da su to njegova sjećanja i priče koje je čuo od svoje porodice.

Knjiga sadrži 25 priča, a izdavači su preduzeće „Grafid“ Banjaluka i Srpska književna država „Aleja Breza“ Gnionica-Republika Srpska.

Promocija je imala humanitarni karakter i prihod koji je sakupljen na dobrovoljnoj bazi od posjetilaca namijenjen je starici Stani Adamović i njenom sinu Slobodanu, koji žive u teškim uslovima u Gornjim Močilima, opština Brod.

U promociji, čitajući priče iz knjige, učestvovali su lektor Ivana Ratkovac, Jelena Škrbić, Rada Janušić i Danijel Marčetić.

Zamjenik načelnika opštine Brod Goran Garačić rekao je da Mitrović u sebi nosi ljubav prema zavičaju i da je u svim dosadašnjim izdanjima to iskazao.

„Vidi se jasan tok radnje, drži pažnju čitaoca. Jasan je i naslov, a sve napisano, da nije ovdje, izašlo bi iz naših sjećanja“, rekao je Garačić, i podsjetio na vrijeme kada je radio u gradskoj biblioteci, gdje je prvi put upoznao autora.

Promociji je prisustvovao i načelnik opštine Brod Ilija Jovičić, sveštenik Željko Teofilović, članovi Srpskog književnog kluba „Vihor“ iz Dervente, čiji je autor član, brojni pjesnici iz drugih opština, i mnogi drugi.

U sastavu promocije održana je izložba 45 fotografija „Duhovni horizonti“ autora Božidara Vitasa iz Beograda.

Organizator promocije je Narodna biblioteka „Branko Ćopić“ Brod.

Posavske novosti

Tagovi: