Podsticaji za sjetvu merkantilne soje

Opština Brod obavještava registrovane poljoprivredne proizvođače sa područja Opštine koji su izvršili prijavu merkantilne soje, kao način korištenja poljoprivrednog zemljišta u 2018. godini u Registru poljoprivrednih gazdinstava u organizacionoj jedinici APIF-a, da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske definisalo podsticaj za proizvodnju merkantilne soje u 2018. godini.

Pravilnikom je propisano, da je minimalna zasijana površina merkantilnom sojom 1 ha, sa minimalno zasijanih 100 kg sjemenske soje po hektaru. Visina podsticajnih sredstava utvrđuju se u iznosu do 200 KM/ ha u skladu sa Planom korištenja sredstava. Zahtjevi za ostvarivanje prava na premiju za proizvodnju merkantilne soje u 2018. godini, sa propisanim prilozima (fiskalni račun i faktura), podnose se najkasnije do 30. juna tekuće godine, putem Odjeljenja za poljoprivredu i društvene djelatnosti. 

Pored podsticaja za merkantilnu soju, registrovani poljoprivredni proizvođači, u skladu sa donesenim Pravilnikom, mogu ostvariti i druge podsticaje u biljnoj i stočarskoj proizvodnji, u okviru podrške kapitalnim investicijama, ruralnom razvoju, te sistemskih i ostalih mjera.

Vezano za doneseni Pravilnik, pozivaju se poljoprivredni proizvođači da ažuriraju podatke u Registru poljoprivrednih gazdinstava u APIF-u, a najkasnije do 15. maja 2018. godine, kako bi ostvarili pravo na traženi podsticaj.

Sve informacije, za navedeno, mogu se dobiti u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti, na broj telefona, 053/611-970.

Tagovi: