Ispovjest ljekara koji je spasio dječaka iz Čelinca: Prijetio je da će nas pobiti

Profesor doktor Mirko Raković sa Univerzitetsko kliničkog centra RS ispričao je da je bila prava drama dok su maloljetnog dečaka D. S. (14) spasavali od samoubistva.
Doktor Raković je rekao da je dječaku života spašen zahvaljujići njegovoj reakciji, kao i medicinskih sestara Mirele Skenderije i Dare Čergić.
Raković koji je zaposlen na Kliniku za dječju hirirgiju ispričao je da je pacijent prvo izašao na požarne stepenice i planirao skočiti.
- On se u jednom trenutku odgurnuo kao da će skočiti, međutim sestre Skenderija i ja smo rizikovali vlastiti život i uhvatili ga i spasili. Poslije toga smo ga odveli u sobu, gdje je on nastavio da pravi probleme – ispričao je doktor Raković.
Kaže da se i u jednom trenutku zaključao u kupatili i slupao staklo da se isiječe, tek kad su mu počeli prijetiti policijom on je otvorio vrata.
- Sve vrijeme je prijetio da će nas pobiti, da će baciti bombu i slično. Poslije toga smo ga poslali na psihijatriju, ali nismo smjeli medicinsku sestru samu pustiti da ide sa njim, nego je išao i portir – rekao je Raković.
Podsjetimo, maloletni D. S. je krajem prošlog mjeseca u Čelincu šetao sa 11 ručnih bombom, a potom je jednu aktivirao i zadobio teške povrede.
Srpskainfo

Tagovi: