Danas sunčano i toplo, narednih dana i do 30 stepeni Celzijusovih

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano i toplo vrijeme uz dnevnu temperaturu do 28 stepeni Celzijusovih.

Jutros je pretežno vedro i prohladno, a tokom dana biće pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme uz temperaturu znatno iznad prosjeka za april, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 23 do 28, u višim predjelima 18 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab do umjeren zapadni i jugozapadni, podaci su podaci su Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Temperatura u 8 časova

Kotor Varoš četiri, Gacko i Rudo pet, Sokolac, Foča, Bjelašnica, Bugojno i Šipovo šest, Višegrad, Kalinovik, Srbac, Istočno Sarajevo, Livno i Manjača sedam, Mrkonjić Grad, Srebrenica, Kneževo, Krupa na Vrbasu i Kneževo osam, Bileća, Nevesinje, Novi Grad, tuzla i Ribnik devet, Krupa na Uni, Prijedor, Sarajevo i Han Pijesak 10, Banjaluka, Doboj, Zornik i Mlječanica 11, Bijeljina 12, Mrakovica i Mostar 13, Trebinje 14 stepeni Celzijusovih.

U utorak nas očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni povremeno i ponegdje je moguć slab pljusak kiše. Jutarnje temperature biće od 10 do 14, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 19 do 24, na jugu od 22 do 27 stepeni.

Slično vrijeme biće i u srijedu. Jutarnje temperature od 8 do 13, na jugu od 12 do 18, a dnevne od 24 do 30 stepeni, saopšteno je iz Federalnog Hidrometeorološkog zavoda.

Tagovi: