Advokat Jovana Kisin Zagajac napadnuta u Gospodskoj ulici

Nasilnik je danas u strogom centru Banjaluke u Gospodskoj ulici presreo poznatu advokaticu Jovanu Kisin Zagajac kojoj je prijetio i pokušao je udariti, saznaje Srpskainfo.

Zahvaljujući prisebnosti, žrtva je uspjela izbjeći udarac. Iako još uvijek u šoku Kisin je za Srpskainfo izjavila da je odmah pozvala policiju.

– Prvo mi se unosio u lice, prijetio i psovao, a zatim je zamahnuo da me udari. Uspjela sam izbjeći udarac i odmah pozvati policiju – ispričala je Kisin za Srpskainfo.

Dodaje kako je po dolasku policija obavila razgovor sa nasilnikom, ali joj nije poznato na koji je način sankcionisan.

Prema nezvaničnim informacijama nasilnik je poznat policiji.

Advokat Jovana Kisin Zagajac poznata je po zastupanju građana koji se bore protiv nakaradnog sistema, a ujedno je i aktivistkinja i borac za ljudska prava.

Nažalost, ovo nije prvi napad na nju.

O napadu je Kisin Zagajčeva pisala i na društvenim mrežama.

– Svaki put prijavim, svaki put policija dođe na lice mjesta, ponašaju se uredno, ljubazno, pomalo nezainteresovano, upišu moje podatke, identifikujemo počinioca, svaki put se slučaj završi bez uzimanja zvanične izjave bez pokretanja bilo kakvog postupka. I danas, nakon što sam rekla “eno ga”, jer je bio udaljen svega 50ak metara nakon što je policija stigla, oni su otišli i razgovarali sa njim. Napadač nije bježao od njih, stajao je i čekao da mu priđu. Nakon toga su zajedno sa njim skrenuli kod Citadele bez ikakvog saznanja šta se na kraju desilo…Svjedoka kojeg sam sama obezbijedila nisu ni upisali. Iako mi je komandir PS Centar lično saopštio da je protiv počinioca koji me napao prošle godine pokrenut postupak, ja ni do danas nemam nikakve informacije o tome. Mržnja raste, nasilja je sve više, a ja, kada saberem sve te slučajnosti postajem skeptična na slučajnost.

Pitam se da li smo postali društvo kojem je ok da sprovodi nasilje nad nekim samo zato što osuđuje nasilje. Dan je kratak, a noću vrlo lako završiš u policijskoj stanici. Ne ako si nasilnik. Već ako puno pričaš. Pitam se, da li bi upalilo da tih 50 maraka koliko ćušnemo za napad na drugog mogli ćušnuti za elementarnu ljudskost i civilizovanost. Kad već ferceramo na mito može li barem jedan za plemenit cilj?- napisala je Kisin Zagajčeva.

 

Tagovi: