Akumulirani gubitak „Nestro Petrola“ premašio sedam miliona KM

Akumulirani gubitak lanca benzinskih pumpi „Nestro petrol“, koji posluje u okviru ruske „Optima grupe“, dostigao je 7,3 miliona KM, nakon što je ovo preduzeće na kraju prošle godine iskazalo gubitak od 1,77 miliona KM.

Iz finansijskog izvještaja ovog preduzeća za prošlu godinu vidljivo je da su im prihodi, ali i rashodi drastično smanjeni u odnosu na 2019. godinu.

Ukupni prihodi ovog lanca benzinskih pumpi u 2020. godini su iznosili 176,2 miliona KM, dok su godinu ranije bili 248,1 milion maraka.

Rashodi su sa 243,3 miliona maraka u 2019. godini, lani smanjeni na 173,9 miliona maraka.

„Nestro Petrol“ je ostvario neto dobit od 2,2 miliona, ali je zbog gubitaka utvrđenih direktno u kapitalu, ovo preduzeće godinu završilo u minusu od 1,77 miliona KM. Time je drastično pogoršan rezultat u odnosu na 2019. godinu kada su imali plus od četiri miliona KM.

Ukupne obaveze preduzeća smanjene su za 3,8 miliona i iznosile su 61 milion KM, a najveći dio, čak 54,6 miliona KM se odnosi na kratkoročne obaveze.

Preduzeće je zadržalo isti broj radnika i na kraju prošle godine je imalo 612 zaposlenih.

„Nestro petrol“ je sastavni dio „Optima grupe“ u okviru koje posluje kompletna naftna industrija RS koja je prodata ruskoj kompanije NjefteGazInkor.

CAPITAL

Tagovi: