Aleksandra Marjanović predstavljaće Brod na takmičenju ''Ritam Evrope''

Na najvećem dječijem i omladinskom muzičkom takmičenju ''Ritam Evrope'' opštinu Brod će predstavljati Aleksandra Marjanović učenica Srednjoškolskog centra ''Nikola Tesla''.

Na jučerašnjoj audiciji, održanoj u amfiteatru Srednjoškolskog centra u Brodu, učestvovalo je 35 učenika brodskih škola koji su pokazali pjevačke i plesne sposobnosti.

- U televizijskom prenosu RTRS-a, koji je naredne četiri godine strateški partner projekta u ovom dijelu Evrope, takmičiće se djeca iz 14 gradova i opština Republike Srpske - rekao je direktor programa ''Ritam Evrope'' Igor Karadarević.

Program ''Ritam Evrope'' će se u maju ili junu emitovati uživo iz Istočnog Sarajeva, grada domaćina za ovu godinu. Odabrani takmičari će imati priliku da svoj talenat za pjevanje i ples usavršavaju tokom šestomjesečnih priprema sa trenerima glasa, kao i umjetničkim direktorima scenskog performansa programa ''Ritam Evrope''.

Međunarodno muzičko takmičenje “Ritam Evrope” održava se već 11 godina uz podršku ambasadora brojnih zemalja EU, Australije i Izraela.

Opština Brod