Bajić nakon neuspjeha Igokee: Razmažena derišta, zanima ih samo novac

Grupa razmaženih derišta, uljuljkali su se, imaju hrane i novca i samo ih to zanima, rekao je za svoje igrače nakon nedjeljnog poraza od Mege (69:72) trener košarkaša Igokee Dragan Bajić.

Aleksandrovčani su i osmi put izgubili ove sezone u ABA ligi, a četvrti poraz zaredom bacio ih je na dno tabele. Još jednu lošu partiju odigrali su u nedjelju, igrali po principu toplo - hladno, a poraženi su zahvaljujući trojki Blaža Mesičeka u posljednjim sekundama meča.

Najefikasniji u redovima Igokee opet je bio Rašad Von sa 21 poenom, Kenan Evans je imao 12, a Vaidas Kariniuskas 11 poena. S druge strane, istakli su se Filip Stanić i Nikola Tanasković sa po 12 poena, jedan manje zabilježio je Luka Aščerić, a po 10 su imali Marko Simonović i junak gostiju Mesiček.

Težak period je iza, ali i ispred bh. kluba jer ih očekuje niz teških utakmica sa Cibonom (u gostima), Primorskom (kod kuće), Partizanom (u gostima), Mornarom (kod kuće), Cedevita Olimpijom (u gostima)...

Trener Dragan Bajić, koji je ekipu preuzeo prije mjesec dana, s "igosima" je već u prvom meču došao do pobjede, i to protiv Zadra. Ipak, pred njim je mnogo posla da ukomponuje tim u čijem stvaranju nije učestvovao i da obezbijedi opstanak u regionalnom društvu.

- Samo otvaranje, čitav tok nismo bili u dobrom ritmu. Nismo prepoznavali stvari u odbrani. Kada smo u tome bili uspješni uspijevali smo da ih kaznimo, dosta smo  šutirali preko ruke. Ključni momenat je bio  na plus osam, kada smo dvije lopte 'prodali'. Momci iz Mege su pokazali veću želju i energiju, a na kraju im se to vratilo - kazao je Bajić i dodao: 

- Mjesec dana sam ćutao, ali više neću. Moram na ovaj način da postupim jer se klub nalazi u teškoj situaciji. Ovo je grupa razmaženih derišta, evidentno je da do njih ništa ne dopire, ne poštuju drugarski pristup, njih samo interesuje novac. Neodgovorni su i u karijeri nisam radio s ovakvim igračima. Žalosno je, moram tražiti energiju od Simeunovića, Talića i Ilića, koji je zbog povrede trenirao sedam dana, ali je opet, dok je imao snage, unosio energiju. Puno početničkih grešaka od iskusnih igrača i to je razlog poraza. Nisam čovjek koji će se predavati, ali zaista nisam na ovakvu grupu igrača navikao. Neka budem ja krivac, ne znam da li će biti rezova, o tome će odlučivati ljudi koji vode klub, koji obezbjeđuju novac, ali s ovakvim pristupom igrača i njima je teško.

Nezavisne novine

Tagovi: