Banjolučanka testamentom "Mozaiku prijateljstva" ostavila 10.000 maraka

Banjolučko udruženje "Mozaik prijateljstva" izrazilo je zahvalnost i divljenje Banjolučanki koja im je testamentom ostavila 10.000 KM.

Iz banjolučkog humanitarnog udruženja “Mozaik prijateljstva” putem Facebook stranice saopštili su da su uvijek maštali da posjeduju putnički kombi kako bi članovi njihovog tima koji rade na izgradnji socijalnog preduzeća u Ramićima imali normalan prevoz do posla.

- Za nas su to bili neostvareni snovi ali u snove je očigledno potrebno istinski vjerovati. I mi smo zaista postali vlasnici ovog odličnog polovnog putničkog vozila koji nam je bio neophodan za prevoz naših drugara do odredišta ali isto tako i za prikupljanje garderobe i razvoženje obroka na teren - objavili su na svojoj FB stranici.

 

 

- Pokojna gospođa Mrkić Biserka je za života ostavila testament i u njemu po 10.000 KM za četiri udruženja među kojima je i naše. Nakon smrti ove humane dame kontaktirao nas je njen advokat vidno nas ostavljajući u stanju šoka dok nas je upoznavao sa detaljima oporuke pok. Gospođe Biserke - stoji u objavi.

Iz Mozaika navode da pokojnu gospođu nikad nisu vidjeli, čuli ni upoznali, a da je ona verujući u njihov humanitarni rad učinila neviđeno humano djelo.

- Upravo za taj novac smo ponovili naš vozni park te se ne vozimo više u gepeku naših malih auta. Teško nam pada što se ovakvoj ljudskoj veličini nismo uspjeli zahvaliti na vrijeme dok je još njeno ogromno srce kucalo ali danas pokojnoj Biserki želimo da počiva u Božijem miru okružena nebeskim anđelima - saopštili su iz ovog udruženja.

mondo.ba