Bećirović umjesto u zvaničnom dijelu samita u Švajcarskoj, govor održao u sali za medije?

Iako su juče u federalnim medijima bile izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirović sa samita u Švajcarskoj, ispostavilo se da se on uopšte nije obratio na događaju kao što su to uradili predstavnici ostalih zemalja učesnica, prenosi RTRS.

Iako je bilo predviđeno da se Bećirović obrati, on se uopšte nije nalazio u sali kada je prozvan da uzme riječ, što se jasno vidi i na samom snimku prenosa samita.

Međutim, ubrzo su federalni mediji prenijeli bombastične izjave Bećirovića, navodeći da su izrečene tokom mirovnog samita.

Bošnjački član Predsjedništva objavio je video na svom Instagramu, a na kome se jasno vidi da se on nije obratio za stolom kao i svi drugi predstavnici.

Umjesto toga, snimio se za govornicom, a da li je video nastao prije ili poslije samog samita nije poznato.

Video OVDJE

Da sve bude zanimljivije, koliko je Bećirović zaista bitan najbolje svjedoči činjenica da domaćin uopšte nije znao da li se radi o muškarcu ili ženi, te je o bošnjačkom članu Predsjedništva BiH govorio u ženskom rodu, prenosi RTRS.

Uvidjevši da ga nema u sali predstavnik Švajcarske je rekao: “Izgleda da ona nije prisutna”.

U priloženom snimku u nastavku od 1.19.13 možete vidjeti da Bećirović uopšte nije bio u sali kada je pozvan da se obrati.

banjaluka.net

 

Tagovi: