Brod bez stranačkih prijema ove godine

Prethodnih godina, politički subjekti, po uzoru na javne ustanove i velike korporacije, organizovali su novogodišnje prijeme za svoje članove. Naravno, to ni u Brodu nije izostajalo, neko skromnije, neko raskošnije - zavisno od položaja u Skupštini. Kalendari, rokovnici, olovke, upaljači, kokteli, večere, hladne plate i neizostavne količine alkoholnih i bezalkoholnih pića sastavni su dio ovakvih manifestacija.

Prošle godine, samo tri politička subjekta u Brodu su organizovala prijeme za svoje članstvo i simpatizere, i to - SNSD, SDS i Socijalistička partija.

I tim redosledom su ove godine poredani po broju mandata u Skupštini opštine Brod (SNSD - 7, SDS - 5, SP - 4). Izuzetak koji bi se mogao napraviti jeste prebacivanje SDS-a na prvo mjesto zbog činjenice da imaju načelnika iz svojih redova u liku Zorana Vidića.

Savez nezavisnih socijaldemokrata, kao tadašnja vladajuća garnitura s načelnikom iz redova iste, prijem je organizovao raskošno, masovno, uz "živu muziku" narodnjačkog žanra u prostorijama restorana koji djeluje u sklopu gradskih bazena. Skoro 300 zvanica, uz iće i piće, muziku i uz koalicione partnere, moglo je čuti kako im uživo srećnu i uspješnu Novu godinu čestitaju tadašnji načelnik i predsjednik Opštinskog odbora Ilija Jovičić, te predsjednica Aktiva mladih SDSD Danijela Đukić.

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Brod tradicionalni novogodišnji prijem je priredio u malo opuštenijoj, modernijoj atmosferi i to u objektu Fresh bar. Članovi, simpatizeri, osnivači SDS-a imali su priliku čuti obraćanje predsjednika opštinskog odbora Aleksandra Kruškonjića koji je, pored standardnih novogodišnjih i božićnih želja, prisutnima poželio i promjene. Da su muzički ukusi (polu)ljevice i desnice različiti, govori činjenica da je SDS-ovce zabavljao tamburaški orkestar. Možemo konstatovati da su se Kruškonjićeve želje obistinile, a promjena u vidu načelnika iz redova ovog opštinskog odobra je stigla. 

Socijalistička partija, takođe, nije odustala od organizovanja novogodišnjeg prijema svojih članova i simpatizera. Oni su svoju mini-proslavu organizovali u prostorijama stranke, u najužem krugu članova i simpatizera, a za razliku od prethodnih godina kada je muzički repertoar praćen gitarom, ovoga puta harmonika je zabavljala prisutne, koji su se mogli počastiti mezom i čašicom pića. Prisutnima se obratio predsjednik Opštinskog odbora i poželio standardne novogodišnje želje, uz neizostavnu podjelu kalendara s motivima stranke.

D. M.

Tagovi: