Brod: Na prvoj uličnoj trci više od 150 učesnika

Lucija Kimani iz Atletskog kluba “Banjaluka” i Osman Januzović iz Atletskog kluba “Doboj” pobjednici su Međunarodne ulične trke Brod 2019″ na 10.000 metara u ženskoj i muškoj konkurenciji.

“Trka je bila jako divna. Jako lijepo što su ljudi iz grada došli navijati za nas. Jako sam zadovoljna sa trkom, posle sedam dana od maratona u Beogradu gdje nisam trčala kako treba gdje sam osvojila peto mjesto. Nadam se da ću učestvovati i sledeće godine, da bude trka“, rekla je Kimani.

Januzović je rekao da prvi put trči u Brodu i da je zadovoljan sa organizacijom i učešćem.

“Sjajna trka i atmosfera,  imao sam ritam koji mi odgovara i pobjedio. Mnogo sam trka imao ove godine, malo sam i umoran, ali prije svega zadovoljan ostvarenim u ovoj godini”, rekao je Januzović.

Drugo mjesto na 10.000 metara u muškoj konkurenciji osvojio je Belmin Mrkanović iz AK “Doboj Istok”, a treće mjesto Oleg Gralić iz AK Banja Luka. U konkurenciji žena drugo mjesto je osvojila Adela Čomor iz AK “Pace”, treće mjesto Biljana Bursać iz AK Jovičić. 

U trci na 5.000 metara u muškoj konkurenciji pobijedio je Stefan Ćuković iz Atletskog kluba “Istočno Sarajevo”, a kod žena Biljana Cvijanović iz Kluba “Adidas raners Beograd”. Drugoplasirani kod muškaraca je Uroš Gutić iz AK Bosna, na trećem mjestu Nikola Pejčić iz AK Doboj. Kod žena drugo mjesto osvojila je Alma Hrnjić iz AK Novi Grad Sarajevo, a treće mjesto Aleksandra Roljić iz AK Banja Luka. 

Trku je svečano otvorio načelnik opštine Brod Ilija Jovičić, koji je rekao da će ulična trka postati tradicionalni događaj u ovoj lokalnoj zajednici, gdje atletika polako dolazi do izražaja.

On je izrazio zahvalnost sportskim aktivistima i Turističkoj organizaciji Brod koji su organizovali trku, a opština je podržala.

Direktor Turističke organizacije Brod Ružica Maslić rekla je da je Brod po prvi put ugostio vrhunske atletičare i rekreativce.

“Na prvoj uličnoj trci učestvovalo je više od 150 učesnika i to iz Poljske, Hrvatske, Srbije, Republike Srpske i BiH. Pokrovitelj manifestacije je načelnik opštine, a organizator Turistička organizacija”, rekla je Maslićeva.

Današnjem sportskom događaju u Brodu prisustvovao je i vršilac družnosti pomoćnika ministra za sport Mario Đuran. 

Posavske novosti 

Tagovi: