Brod: Nastavljeno sa podjelom sjetvenih paketa

U Brodu je danas izvršena podjela drugog dijela poljoprivrednog materijala za sjetvu u kojima se nalazi rasad paprike, paradajza, patlidžana, kupusa i prskalice od 5 litara. Sjetvene pakete obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, a spisak korisnika je utvrđen na osnovu prijedloga Savjeta mjesnih zajednica i Centra za socijalni rad.

U paketima, čija je vrijednost 250 KM, ranije je podijeljen sjemenski materijal povrtarskih kultura poput mrkve, peršuna, luka, krastavaca, krompira, kao i vještačko đubrivo kako bi proizvodnja bila uspješnija.

Menadžer regionalnog poljoprivrednog klastera Julijana Petrović ističe da su sjetveni paketi dovoljni da zadovolje sadnju povrća na površini od 500 metara kvadratnih, te da na ovaj način Ministarstvo poljoprivrede Srpske značajno doprinosi povećanju obima sjetve.

Podsjećamo, s ciljem ublažavanja negativnih posljedica širenja korona virusa, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske preusmjerilo je 2,2 miliona KM kreditnih sredstava tekućeg IFAD Projekta unapređenja konkurentnosti u ruralnim područjima da bi se podstaklo omasovljenje poljoprivredne proizvodnje. Ovom mjerom obuhvaćeno je 9.000 domaćinstava u Republici Srpskoj.

Tagovi: