Brod: Škola gitare prerasla u Udruženje

Nakon četiri godine uspješnog rada, škola gitare Čede Latinovića, koju je osnovala grupa roditelja zainteresovanih da svojoj djeci pruže mogućnost da se muzički obrazuju, prerasla je u udruženje „Ljubitelja škole gitare“.

„Zbog povećanog broja djece zainteresovane da se uključe u rad škole i potrebe da se učenicima omoguće optimalni uslovi za okupljanje i učenje, pojavila se i potreba da ovo udruženje roditelja konkuriše na neke od projekata kako bi došli do finansijskih sredstava za opremanje mini studija, kupovinu instrumenata, trzalica, žica i ostalih potrepština“, rekao je novoizabrani predsjednik udruženja Stjepan Škvorc.

Nestrpljivo očekujući kraj pandemije virusa korona i ograničenja okupljanja građana, članovi udruženja „Ljubitelji škole gitare“ vrijedno uče i spremaju se za neke nove nastupe i koncerte, poput onog koji su Brođanima priredili prošle godine u gradskom parku.

Za sve ljubitelje muzike, radosna vijest je i da u udruženju „Ljubitelja škole gitare“ uskoro sa radom počinje i škola za harmoniku.

D. M.

Tagovi: