Brođani tradiconalno dočekali pravoslavnu Novu godinu

Veliki broj građana Broda dočekao je pravoslavnu Novu godinu na organizovanom dočeku na Trgu Partrijarha Pavla. Prisutne je zabavljala  pjevačica Milena Ćeranić, a sugrađanima je uspješnu 2020. godinu zaželio i načelnik Ilija Jovičić.

Ni gusta magla, ni temperatura oko nule nije spriječila Brođane da Novu godinu dočekaju na slavlju na otvorenom uz muziku i kuvano vino. Na Trgu Partrjarha Pavla je kao i svake godine organizovan doček Nove godine, a prisutne je zabavljala Milena Ćernaić.

Tačno u ponoć na na nebu iznad ove opštine vidio se spektakularan vatromet, a gradonačelnik Broda Ilija Jovičić, obratio se građanima i čestitao Novu godinu svima koji je proslavljaju po julijanskom kalendaru

– Svim građanima opštine Brod koji slave i obilježavau Novu godinu po julijanskom kalendaru želim srećnu i uspješnu 2020. godinu sa željom da svima donese puno ljubavi, zdravlja i uspjeha.  Mi tradicionalno slavimo Pravoslavnu Novu godinu, a ove godine je veselije nego ikada, kazao je Jovičić.

Dobra atmosfera i veselo raspoloženje nisu izostali kod slavljenika, koji su uzivali dobroj muzici, a nisu se latili ni za zaigraju.

Slavlje je nastavljeno do kasno u noć, a pored dočeka na otvorenom, Brođani su slavili i u ugostiteljskim objektima i u kućnim atmosferama. Ekipe policije i hitne pomoći takođe su dežurale na glavnom gradskom trgu i srećom nisu imali puno posla.

TV K3