Brodski trakači impresivni u Banjoj Luci: Daba drugoplasirani

Juče je održan “Mozzart Banja Luka maraton”.

Naravno, nije moglo proći bez brodskih trkača.

Odlična uvertira za brodsku Uličnu trku koja je na programu 24. oktobra.

Održane su trke u pet različitih kategorija: maraton, polumaraton, banjalučkih 10k, banjalučkih 5k i team4dream.

Kao najuspješniji, od brodskih trkača, pokazao se Dalibor Jovičić. Naravno, u disciplini maraton koja mu odgovara, i više ne dobro. Popularni Daba svoj 1. banjalučki maraton završio je na fenomenalnom drugom mjestu s vremenom 2:56:57.

Polumaraton je trčao Đorđe Ćerić, koji je zauzeo četvrto mjesto s vremenom 1:23:29, a pobjedničko postolje mu je izmaklo za nepunu minutu. Kako god, odličan rezultat s obzirom da su polumaraton završila 202 trkača.

Utka “Banjalučkih 10k” je bila rezervisana za Daria Veselinovića koji je, od 162 finišera, zauzeo visoko sedmo mjesto. Međutim, mjerač vremena (GBT) je zakazao pa Daria nema na zvaničnoj ljestvici.

Brodski trail trkač, Nandino Malešević, izabrao je trku na 5 kilometara – i nije pogriješio. S prolaznim vremenom 0:19:23 i svega tri sekunde iza drugoplasiranog, Malešević se našao na pobjedničkom postolju kao bronzani.

Od ostalih brodskih trkača moramo izdojiti i Dražena Jovičića koji je, kao i brat Dalibor, trčao maraton, te Gorana Kačara koji se oprobao na polumaratonu.

D.M.