Brodski veterani pobjednici jubilarnog međunarodnog turnira u malom fudbalu

Brodski fudbalski veterani osvojili su titulu pobjednika 10. Međunarodnog turnira prijatelja koji je održan 9. oktobra u Sportskom-kulturnom centru u Brodu, a na kojem su učestvovali i veterani iz Srbije i Hrvatske.

Ekipa Srpskog sportskog udruženja „Prijatelji“ u konkurenciji četiri ekipe ostvarila je dvije pobjede što je bilo dovoljno za izlazak na pobjedničko postolje. Drugo mjesto je pripalo ekipi „Trebava“ iz Osječana, trećeplasirani su bili veterani „Zavičajnog udruženja Srba Ozrena i Posavine“ iz Borova, a četvrti gosti iz Beograda, sastav „Lađar Transport Beograd“.

Član „Prijatelja“ Mirun Jokanović, je istakao da ovo Udruženje čuva uspostavljene bratske veze i daje doprinos obilježavanje Oktobarskih svečanosti slobode.

-Ideja za održavanje turnira rodila se prije 10 godine s namjerom da na sportskom planu damo doprinos proslavi Dana opštine. Nažalost, ove godine zbog pandemije korona virusa neki naši sportski prijatelji nisu mogli učestvovati u ovom sportskom događaju-, rekao je Jokanović.

Velibor Nedić član ekipe Zavičajnog udruženja Srba Ozrena i Posavine iz Borova istako je da rado dolaze u Brod i održavaju prijateljske veze sa Brođanima.

-Jako nam je drago što smo se prije 7-8 godina upoznali sa „Prijateljima, uzajmano se posjećujemo na manifestacijama koje organizujemo i uvjeren sam da će tako biti i u budućnosti-, izjavio je Nedić.

I gosti iz Beograda u prvi plan stavljaju njegovanje tradicije i širenje prijateljstva sa domaćinima iz Republike Srpske i drugim osvjedočenim prijateljima iz okruženja.

-Dolazimo u Brod od prvog turnira, družimo se ovdje, Borovu, Beogradu. Uvijek je dobra atmosfera, prijateljska, bratska, a Brođani iz godine u godinu opravdaju epitet dobrog domaćina-, kazao je Duško Paskeš iz ekipe „Lađar Transport Beograd“ iz Beograda.

Prije sportskog dijela, učesnici turnira su posjetom spomen sobi i polaganjem vijenaca na centralnom spomen obilježju u Brodu odali počast svom poginulim borcima proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Za najboljeg čuvara mreće ovogodišnjeg turnira proglašen je Dalibor Šljivić (SSU Prijatelji), epitet najboljeg igrača turnira ponio je Dejan Cerovac (Trebava), najbolji strijelac bio je Aleksandar Veselinović (Zavičajno udruženje Srba Ozrena i Posavine), dok je trofej za fer plej pripao ekipi “Lađar transport” Beograd.

Rezultati:

SSU Prijatelji – Lađar Transport Beograd (8:3)

ZU Srba Ozrena i Posavine -Trebava (3:7)

ZU Srba Ozrena i Posavine – Lađar Transport Beograd (8:4)

SSU Prijatelji – Trebava (2:1)

Plasman:

1. SSU Prijatelji
2. FK Trebava- Osječani
3. Zavičajno udruženje Srba Ozrena i Posavine
4. Lađar transport Beograd


 

D.M.

Tagovi: