Četiri kandidata za novog predsjednika Advokatske komore RS

Kandidati za novog predsjednika Advokatske komore Republike Srpske biće Nebojša Milanović, Siniša Marić, Mirko Dabić i Dalibor Mrša, saznaje portal mojabanjaluka.info. Rok za kandidovanje je istekao danas, a najviše šansi za prvog advokata Srpske imaju Dabić i Mrša.

Skupština će birati i 56 delegata, pet članova Izvršnog odbora, dva člana Komisije za kontrolu finansijskog i materijalnog poslovanja komore i jednog disciplinskog tužioca. Delegati za Skupštinu Advokatske komore RS se kandiduju i biraju neposredno i isključivo tajnim glasanjem u zborovima advokata Advokatske komore RS. Na svakih deset članova zbora advokata se bira jedan delegat za Skupštinu Komore.

Izborna skupština Komore bi rebala da bude održana krajem januara ili u februaru. Do tada zborovi advokata trebaju da izaberu delegate koji će ih zastupati u Skupštini, objavio je ranije poslovni portal CAPITAL.

„Dabić i Mrša imaju najviše šansi u ovoj trci, ali je nezahvalno procjenjivati ko od njih ima veću podršku advokata. Dobro je da imamo više kandidata, a vjerujem da će Skupština biti više nego zanimljiva, kao što je bila i ona na kojoj je prije četiri godine izabran Branislav Rakić“, rekao je sagovornik našeg portala.

G. Dakić

Tagovi: