Crnadak: Očekivao sam da izbori u Doboju budu poništeni

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak poručio je da prihavata odluku Centralne izborne komisije /CIK/ BiH da se u Doboju ponove izbori na 89 biračkih mjesta od ukupno 106, zbog, kako tvrdi, uočenih izbornih neregularnosti, te da je očekivao da oni budu poništeni.

Crnadak očekuje da će rezultati na ponovljenim izborima u Doboju "biti daleko drugačiji i da će PDP imati mjesto odbornika u Skupštini grada Doboja".

"Ovo je izuzetno hrabra odluka koju je donio CIK", rekao je Crnadak novinarima prije današnjeg sastanka sa rukovodstvima PDP-a iz Doboja, Teslića, Modriče i Dervente.

Predsjednik Savjeta mladih PDP-a Stefan Gavrić ukazao je da su tokom izbornog procesa u Doboju "izvršene brojne nepravilnosti i da je odluka CIK-a preduslov za demokratiju".

Predsjednik dobojskog PDP-a Slobodan Vasiljević najavio je da će kompletna infrastruktura PDP-a biti u funkciji sprovođenja ponovljenih izbora u Doboju.

On je dodao da je zabrinut što će "u njima i dalje učestvovati fiktivni politički subjekti, kojih je 67 od ukupno 85".

Član Glavnog odbora PDP-a Olivera Nedić očekuje da će na ponovljenim izborima ova stranka u jačem kapacitetu uticati na donošnje odluka u lokalnom parlamentu, koje su od važnosti za ovaj grad.

Centralna izborna komisija BiH je u četvrtak, 21. januara, donijela odluku o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju, koji su održani 15. novembra.

CIK je donio odluku o poništavanju izbora na 26 redovnih biračkih mjesta i dva biračka mjesta u odsustvu u Osnovnoj izbornoj jedinici Srebrenica za nivo načelnika i Skupštine opštine.

Izbori su poništeni i na 89 redovnih biračkih mjesta u Osnovnoj izbornoj jedinici Doboj za nivo gradonačelnika i Skupštine grada.

Predstavnici dobojskih odbora PDP-a, DNS-a, SDS-a, Narodnog pokreta "Banjaluka zove" i SP-a su 17. novembra, zbog, kako navode, uočenih izbornih nepravilnosti, potpisali zajednički zahtjev o ponavljanju lokalnih izbora u ovom gradu, koji je dostavljen CIK-u.

Tagovi: