Đoković: Reagujem kada se pređe granica

​Srpski teniser Novak Đoković u drugom kolu Vimbldona nije imao protiv sebe raspoloženog protivnika, već i domaću publiku koja ga je podržavala.

Teže nego što se očekivalo Đoković je poslije četiri seta savladao Džejkoba Firnlija i prošao dalje (6:3, 6:4, 5:7, 7:5), a poslije osvojenog seta Britanca tražio je da se jedan navijač izbaci sa tribina "Centralnog terena".

Kamere nisu usnimile šta se tačno desilo, ali je pretpostavka da je vrijeđao Novaka o čemu je ovaj pričao poslije meča.

Kada je završio duel sa Firnlijem krenuo je ka tom dijelu tribina, međutim...

- Nije hteo da me pogleda kada sam mu se obratio, gledao je u telefon. Meni se gotovo svaki meč dešavaju situacije koje su nepoželjne. U 95 posto slučajeva ja to tolerišem - rekao je Đoković.

Još je dodao:

- To je nešto što je sasvim normalno. Ljudi su tu, platili su kartu, strastveni su, žele da protivnik pobedi, ti ispadneš. To je stvar ličnog izbora i njihovo pravo. Međutim, kad neko pređe liniju sportskog ponašanja - ja reagujem. Takav sam ceo život i biću do kraja karijere. Neću dozvoliti da me neko provocira, ponižava i omalovažava. Svakoga ću da pogledam u oči i mirno spavam.

Obično, u ovakvim situacijama Novak pokuša da istoleriše koliko je moguće.

- Kada se nekome suprotstavim, zanimljivo je kako velika većina, gotovo svi, samo spuste glavu. Svako je hrabar kada nije pažnja na njemu ili njoj - zaključio je Đoković.

Novak će naredni meč igrati u Londonu igrati protiv Alekseja Popirina u subotu u okviru trećeg kola. Njih dvojica su se nedavno sastala u Melburnu kada je srpski teniser slavio, prenosi "b92".

 

Tagovi: