Dom zdravlja u Brodu dobija direktora na mandatni period

Prva ovogodišnja skupština, a dvanaesta po redu u novom sazivu, mogla bi uzburkati strasti na brodskoj političkoj sceni.

Tako će se pred odbornicima naći, kao i na početku svake fiskelne godine, prijedlozi visine odborničkog dodatka i naknade za rad u komisijama. Odbornički dodatak, ako skupštinska većina potvrdi, ostaje 450,00 KM a naknada za rad u komisijama 50,00 KM po sjednici.

Zatim, tu je i prijedlog odluke o ekonomskoj cijeni vrtića JUP “Beli Anđeo”, koja iznosi 422,22 KM, od čega je učešće roditelja 120,00 KM. Za dvoje djece iz iste porodice, cijena je 100,00 KM po djetetu. U slučaju da vrtić pohađa troje djece iz iste porodice 120,00 KM za prvo i drugo dijete, a za treće dijete boravak je besplatan, dok je za trojke 120,00 KM za jedno dijete, a za drugo i treće dijete boravak je besplatan.

Takođe, tu je i nekoliko, možemo reći “protokolarnih” tačaka koje se odnose na razrješenja i imenovanja v.d. članova nadzornih odbora, kao i informacija o vodosnabdijevanju.

Tačka koja će svakako izazvati pažnju jeste imenovanje direktora Doma zdravlja. Socijalisti, koji su “vladali” ovom institucijom u proteklom periodu, smjenom vlasti izgubili su ovu instituciju. Ista je pripala Socijalističkoj partiji Srpske. Svaka sjednica Skupštine, koja bi se dotakla Doma zdravlja, izazivala bi emotivne i burne reakcije odbornika Đokićevih socijalista, pa tako da nema sumnje u nove (ne)argumentovane dijaloge odbornika pozicije i opozicije.

 Daniel Marčetić 

Tagovi: