“Duškovci” pokazali Brođanima folklorne i gastronomske vještine

Kulturno-umjetničko društvo “Duško Trifunović” iz Broda bilo je izuzetno aktivno prethodni vikend.

Neumorni “duškovci” su na poklon svome gradu priredili, sada već tradicionalnu manifestaciju Ljetna slagalica, a pod nazivom “Brodu s ljubavlju”. Program je prezentovan znatiželjnim posjetocima u petak, malo prije 18 časova i to sve-čanim defileom svih učesnika kroz Brod, a nastavio se u parku kod Sportsko-kulturnog centra predstavljajući publici svoje goste i uživajući u njihovim igrama, pjesmama i vještinama.

“Hvala svima koji su nas podržali, našim gostima iz Liješća, Dervente, Osječana, Teslića i Broda i naravno svim našim Brođanima koji su došli da uveličaju i podrže naš koncert. Hvala!”, ističu iz rukovodstva KUD-a “Duško Trifunović”

Subota je, za ovo odabrano društvance, takođe protekla radno. Duškovci su na poziv organizatora ovogodišnjeg iz-danja Sajma privrede, poljoprivrede i turizma, uljepšali svojom igrom, otvaranje sajma.

Njihovo umijeće imali su priliku da vide i mnogobrojni gosti iz političkog vrha Republike Srpske – predsjednica Željka Cvijanović, ministar trgovine i turzima Vjekoslav Petričević, ministar za izbjeglice i raseljena lica Davor Čordaš, gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, načelnik Teslića Milan Milićević, ali i mnogobrojni drugi.

A subota je protekla bez tradicionalnih igara koje ovo društvo predstavlja ljubiteljima folklora. Uglavnom se “igralo” oko kotlića s čobancem. Među takmičarima ovogodišnjeg Gastro festa, koji je obilježen rekordnom posjetom i rekor-dnim brojem takmičara (čak 61), svoje mjesto među njima zauzeli su i Duškovci, te sebi dali malo oduška od prethodna dva dana i nastupa.

D.M.

Tagovi: