Uhapšen nakon što se po diskotekama rasipao sa 15.000 KM ukradenih iz kuće oca druga

Policija u Brodu je uhapsila Ratka. L. (19) iz tog grada zbog osnova sumnje da je u prethodna dva mjeseca iz porodične kuće u Brodu u više navrata ukrao ukupno oko 15.000 maraka.

Ovaj 19-godišnji srednjoškolac, kako saznaje naš portal, naprosto je „bo oči“ provodima i visokim napojnicama po diskotekama u Brodu I Derventi, a sve, kako se ispostavilo, parama od oca svog druga, iz čije kuće je i ukrao pozamašne svote novca.

Iz Policijske uprave Doboj u današnjem (sreda) saopštenju navode da su slučaj riješili ekspresno, odnosno za samo jedan dan po prijavi.

-Policijskoj stanici Brod je u ponedeljak prijavljeno da je u prethodna dva meseca izvršena provala u porodičnu kuću u Brodu, odakle je otuđeno oko 15.000 KM- stoji u saopštenju.

Već sutradan (utorak), kako ističu u dobojskoj PU, Policijski službenici Policijske stanice Brod, identifikovali su Brođanina R.L. kao počinioca tih za dva mjeseca višestrukih krađa, nakon kojih je u džepove strpao oko 15.000 KM.

KAD SREDNJOŠKOLAC ČASTI

-Bilo je više nego čudno otkuda to da jedan tako mlad čovek, nezaposlen i još srednjoškolac, u brodskim i derventskim diskotekama, uz viski, za samo jednu naručenu i puštenu pjesmu izdvoji više stotina evra, a za noć potroši više hiljada maraka. Ispostavilo se da su to pare oca njegovog drugara, vlasnika jednog ugostiteljskog objekta u Brodu, čije je gostoprimstvo i povjerenje sramno zloupotrebio. Pokazalo se da se nije „znao nositi“ sa tim ukradenim i velikim parama-kazuje izvor našeg portala upućen u ovu krađu.

I RANIJE PRIVOĐEN

Naš izvor dodaj da je ovaj mladić još ranije, samo nekoliko dana prije ovog otkrića i hapšenja, privođen u policiju zbog sumnje da je počinio jedno drugo krivično djelo, o čemu je istraga u toku.

Nad R.L. izvršena je kriminalistička obrada, a nakon dokumentovanja predmeta protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izveštaj o izvršenom krivičnom delu, najavili su iz policije.

N. ĐURIĆ