HOROR U ŠUMI KOD BRODA: Upaljenom motorkom na policajce, otac šumokradica u bjekstvu

Žandarmerija je stavila lisice na ruke šumokradici Bojanu Laziću (32) iz Broda, koji je, uz psovke i prijetnje, nasrnuo na policajce upaljenom motornom pilom.

Istovremeno, policija je i dalje na nogama u potrazi za njegovim ocem Branom Lazićem (57), koji je iz šume pobjegao u nepoznatom pravcu.

Naš portal saznaje da se incident dogodio u srijedu u zaseoku šume Barice, brodske mjesne zajednice Koraći.

Zvuk motorke i sječu u privatnoj šumi, policiji su prijavili mještani, koji kažu da su za njih Lazići, zbog bespravne sječe i  bahatosti prava noćna mora, strah i trepet.

Iz policije navode da su odmah reagovali po prijavi „da nepoznata lica u privatnoj šumi na području opštine Brod vrše bespravnu sječu šume“.

„Odmah po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Brod koji su na licu mjesta zatekli lica inicijala B.L. i B.L., oba iz Broda, koja su uputila verbalne prijetnje i pogrdne riječi policijskim službenicima, a potom je B.L. sa upaljenom motornom pilom krenuo prema policijskim službenicima“, saopštili su danas iz Policijske uprave Doboj.

U nastaloj drami, kako saznajemo, Lazići su se obuzdali tek kada su policajci zaprijetili da će potegnuti oružje. Međutim, oni su se „oglušili na sva naređenja policijskih službenika i udaljili se sa lica mjesta“.

„Policijski službenici su sustigli i lišili slobode lice inicijala B.L. dok se za drugim licem još traga“, naveli su iz policije.

Lazići su se po gustom i nepristupačnom šumskom predjelu, ne obazirući se na šumske i putne prepreke, dali u bijeg na traktoru.

U pomoć je pozvana i žandarmerija, čiji su pripadnici na oko dva kilometra od mjesta incidenta uspjeli da uhvate i uhapse mlađeg Lazića, a za njegovim ocem, koji je nestao u nepoznatom pravcu, se intezivno traga.

„Slobode je lišen B. L. iz Broda, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo 'Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti' i krivično djelo 'Krađa'“, potvrdila nam je Dragana Kerkez, portparolka Policijske uprave Doboj,.

U POTRAZI I ŽANDARMERIJA

U potrazi za starijim Branom Lazićem na nogama su policijski službenici Policijske stanice Brod, Sektora kriminalističke policije i Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj, saznaje naš portal.

Istovremeno, u toku je i uviđaj a sa mjesta incidenta, kako dokazi, uzeti su sjekira i motorna pila. 

N. ĐURIĆ