Humanisti vratili nadu porodici Dušanić: Bogdan će čuti smijeh svoje djece

Bogdan Dušanić iz Broda uskoro će ponovo čuti smijeh svojih troje mališana, jer je zahvaljujući armiji humanista iz cijeloga svijeta sakupljen novac za operaciju, koja je uspješno izvedena u Kliničko-bolničkom centru Zvezdara u Beogradu.

Ovaj tridesetšestogodišnji Brođanin izgubio je sluh prije skoro pet godina i od tada traje njegova i borba njegove porodice da mu bude vraćen sluh.

Slušni aparat je pomagao jedno vrijeme, ali ni to više nije bilo rješenje. Jedina šansa za njegov oporavak bila je ugradnja kohlearnog implantata, za šta mu je bilo potrebno 48.000 maraka, plus troškovi pretraga, operacije i boravka u bolnici.

S obzirom na to da Pravilnikom Fonda zdravstvenog osiguranja RS o sadržaju, obimu i načinu ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu nije obuhvaćen kohlearni implantat, jedina šansa Dušanićima je bila pomoć plemenitih ljudi. 

Slađana Dušanić kazala je juče za “Glas Srpske” da nije mogla vjerovati da će za tako kratko vrijeme njen suprug otići na operaciju.

- U trenutku se činilo nemogućim da obezbijedimo toliko novca za Bogdanovu operaciju, a onda su nam plemeniti ljudi vratili nadu da dobro u ljudima postoji. Bogdan je u srijedu operisan i dobro se osjeća - ispričala je Slađana, ne skrivajući uzbuđenje što je sve proteklo i bolje nego što su očekivali.

Za ljekare i medicinsko osoblje u KBC Zvezdara ova hrabra žena ima samo riječi hvale.

- Nema riječi kojima bih opisala brigu ljekara, profesionalnost i pažnju koju poklanjaju mom suprugu. Za mjesec dana Bogdanu bi trebalo da bude priključen procesor i da konačno čuje, uz rehabilitaciju koja traje i do godinu - kazala je Slađana. Porodica Dušanić, u kojoj uz majku i oca odrastaju dvije kćeri i sin, preživljava od jedne plate. Zaposlena je samo Slađana, jer Bogdan zbog zdravstvenih problema nije bio u mogućnosti da radi. 
 

Mališani

Slađana Dušanić je ispričala da se baka i djed brinu o njenim kćerkama i sinu dok je ona sa suprugom u Beogradu.

- Razgovaramo sa djecom svaki dan i oni jedva čekaju da im se otac vrati, da se igraju s njim i da ih konačno čuje. Najteže je kada me oni pitaju kako je tata - rekla je Slađana.