Igrom i pjesmom mališani oduševili Brođane

U prepunom amfiteatru SŠC ”Nikola Tesla” kulturno-umjetničko društvo ”Duško Trifunović” iz Broda organizovalo je 6. dječiju manifestaciju pod nazivom ”Mladost za radost”. Najmlađi iz ove opštine oduševili su publiku sa folklornim igrama, plesom i dječijim pjesmama. Ove godine koncert mališana je imao humanitarni karakter, jer su prikupljali sredstva za liječenje njihovog sugrađanina Bogdana Bobe Dušanića.

U muzičko-zabavnom programu učestvovalo je oko 150 djece iz kulturno-umjetničkih društava ”Duško Trifunović”, ”Liješće”iz Broda i ”Bosiljak” iz Dervente, te javne ustanove predškolstva ”Beli anđeo” i udruženja za djecu i omladinu ”Pčelica”. Svi oni dali su sve od sebe da pokažu najbolje šta znaju, a mnogobrojna publika ih je nagrađivala gromoglasnim aplauzima.

Rukovodilac domaćina, Mira Marić istakla je da su i ovaj put Brođani imali priliku vidjeti da u ovom društvu ozbiljno i odgovorno rade na njegovanju običaja i igara ovog kraja.

– Ovo je bila prilika da mališani zajaju u punom sjaju. Vrijedno su spremali svoje nastupe tokom godine i publika je imala šta da vidi, kazala je Marićeva.

Manifestacija je  bila i humanitarnog karaktera, a prikupljena novčana sredstva biće donirana za pomoć u liječenju Brođanina Bogdana-Bobe Dušanića kome je potrebno oko 50.000 KM za liječenje oštećenja sluha.

TV K3