Stiglo pojašnjenje: Imate li problem sa internetom?

Povećano korištenje interneta usljed samoizolacije, dovelo je do prekida ili usporavanja Interneta najvećih svjetskih korporacija i najrazvijenijih zemalja.

Regulatorna agencija za komunikacije obavještava da se pružanje telekomunikacijskih usluga u Bosni i Hercegovini uglavnom odvija neometano, ali je evidentno povećano korištenje internet saobraćaja. S tim u vezi, Agencija apeluje na građane, korisnike telekomunikacionih usluga, da racionalno koriste internet u okolnostima proglašenog vanrednog stanja/stanja prirodne i druge nesreće, odnosno da korištenje interneta učine racionalnim.

Imajući u vidu da su video sadržaji servisi koji posebno opterećuju kapacitete interneta, Agencija apeluje na njihovo racionalno korištenje.

Problemi i na mrežama u Banjaluci

“Obavještavamo korisnike da je bilo došlo do povremenih problema u funkcionisanju internet servisa. Tehničke ekipe su otklonile kvarove, te se isporuka interneta odvija redovno. Usljed većeg broja poziva prema Call centru desi se da se neki od poziva korisnika ne uspostave. Svi pozivi koji stignu do Call centra se obrade jer smo angažovali dodatni broj operatera” – javili su iz PR službe ovog operatera.

Samo racionalno korištenje može obezbijediti da imamo kvalitetnu uslugu

Svjedoci smo da su svjetske korporacije kao što je Netflix, smanjile kvalitet video prilaza da bi mreže rasteretili. Imajmo na umu da mnogi naši sugrađani moraju da rade od kuća.

Budimo racionalni.

Banjaluka.com

Tagovi: