Jasmina Bavrlić 50 kilometara putuje na trening i osvaja medalje

Takmičarska knjižica devetogodisnje Jasmine Bavrlić iz Grbavaca, učenice trećeg razreda Osnovne škole u Turjaku ispunjena je uspjesima na mnogim takmičenjima u karateu.

To potvrdjuju i medalje, diplome i pehari koje je ova odlična učenica i uspješna sportistkinja osvojila na opštinskim, regionalnim, republičlim prvenstvima u katama i borbama.

Ona je članica Karate kluba “Niten” u Gradiški. Na treninge iz svog sela udaljenog 25 kilometara od grada putuje nekoliko puta sedmično. Jasmini ne smetaju ni hladnoća, kiša, snijeg u zimskom niti velika vrućina tomom ljeta da bi stigla na trening. Najčešće je, ispred škole poslije nastave čeka jedno od roditelja i vozi iz Turjaka na trening u Gradišku.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

– Roditelji me podrzavaju i mnogo mi pomažu. U dva pravca putujem 50 kilometara na trening. Volim sport, to mi uopšte nije teško. Imam dobre trenere Mirka i Janu Kutića koji sa mnom rade treću godinu – pohvalila je Jasmina trenere ali i vršnjakinje u klubu sa kojima je izgradila veliko prijateljstvo.

– Svako od nas se raduje uspjehu drugih. Najviše vremena provodim sa Jovanom Lipovac i Anastasijom Somunović koje su isto kao i ja uspješne u karateu – kaže ova uzorna učenica koja sve svoje obaveze u školi i klubu izršava sa velikim uspjehom. Osim petica u đačkoj knjižici, Jasmina Bavrlić se ponosi šampionskim medaljama i titulama.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

– Prve medalje osvojila sam 2017. godine na Prvenstvu regije Krajina u Novom Gradu, gdje sam bila prvak u katama i borbama. Kasnije sam u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji osvojila prva, druga ili treća mjesta na republičkim i Kup takmičenjima u Prijedoru, Banjaluci, Jajcu, Prnjavoru i drugim gradovima – ispričala je za Srpskainfo Jasmina Bavrlić koja ima ambiciozne planove i u 2020. godini. Ona priželjkuje još veće uspjehe na državnim takmičenjima, a mašta da uskoro u inostranstvu predstavlja svoje selo, grad i Republiku Srpsku.

Ima vremena i za igru

Školski zimski odmor Jasmina koristi i za igru sa drugovima u Grbavcima. Žali što jos nema snijega za sankanje i grudvanje.

– Moje selo pod Kozarom je veoma lijepo ali nema u njemu djece, samo nekoliko djevojčica i dječaka. Neki su odselili u Gradisku i Banjaluku. Meni se ovdje svidja i ne želim ostaviti Grbavce dok ne budem morala dalje na školovanje – povjerila nam se ova vrijedna djevojčica.

Srpska.info