Kako se ponaša muškarac koji zaista voli ženu

Ako se pitate da li vam je ljubav uzvraćena, postoje tri znaka koja će to nedvosmisleno pokazati. Ljubav, čak i neizražena, uvijek nađe put do površine.

Većina nas ide na spojeve, jer pokušavamo pronaći onu pravu, istinsku ljubav. Ako ste žena koja je počela izlaziti s novim dečkom, vjerovatno se nadate da postoje neki neosporni znakovi da se muškarac zaljubljuje u vas. Znate kako se osjećate i želite znati kako se osjeća druga strana, jer zadnje što vam treba je ulagati svoje vrijeme ili rizikovati biti povrijeđeni ako ne osjećate isto jedno prema drugom.

Zbog toga tražite znakove, a neki su zaista očigledni: on je brižan prema vama, održava kontakt očima, provodi vrijeme s vama. Čak se možda i ne ustručava to reći.

Međutim, postoji i druga strana zaljubljivanja koja nije uvijek lako uočljiva, jer se ponekad zastrašujuće s njom suočiti i priznati je.

Znajte ovo: emocija snažna poput ljubavi uvijek će pronaći način da se izrazi. Uvijek će pronaći put do površine. Ako se pitate voli li vas muškarac, obratite pažnju – postoje znakovi ljubavi koji se mogu pojaviti, a ovo su tri najčešća, piše Your Tango.

On se divi vašoj jedinstvenosti

Ova faza primjetna je i tokom medenog mjeseca. Hemijske reakcije izazvane našim umom onemogućavaju nam pravilno rasuđivati i zbog njih vidimo samo ono najbolje u našem partneru. Tada nam se sviđa sve – njegove čudne strane, mane, a čak i njegovo hrkanje nam zvuči kao simfonija.

Kada se muškarac zaljubi u vas, bezuslovno prihvata vaše mane. Doživljavaće na fascinantan način čak i stvari zbog kojih se osjećate nesigurno. Potiče vas da prihvatiti sebe i aktivno se pokušava vezati. To može učiniti tako što će preuzeti neke vaše hobije ili zanimanja. Počeće vas gledati onako kako možda ni vi sebe nikada niste vidjeli.

Emocionalna krhkost

Kada je s vama, može biti pod stresom ili previše osjetljiv. I nespretan, ljubomoran ili paranoičan da ćete ga napustiti. To ne znači da vi radite nešto pogrešno, već da se on bori da reguliše svoje emocije.

Nisu svi muškarci podložni ovakvim reakcijama, ali mnogi jesu. To je posebno uočljivo kod muškaraca koji imaju nešto niže samopoštovanje ili samopouzdanje od prosječnog. To ih tjera preispitati svoju vrijednost i pitaju se zašto je djevojka poput vas s dečkom kao što je on.

Duboka povezanost

Naravno, ljubav podrazumijeva i duboku povezanost. To znači da će vam omogućiti upoznati mnoge strane i događaje vezane za njegov život, ali i potruditi se da postanete dio njega.

Možda će vas upoznati i sa svojim prijateljima i kolegama ili sa svojom porodicom. Upoznaće vas s aktivnostima i strastima koje su njemu zanimljive i može se dogoditi da vas pita da mu se pridružite. Možda će vas odvesti na sportsku manifestaciju ili vas pitati za neki kladioničarski savjet. Muškarci žele integrisati ženu u svoj život kada vide potencijal za dugoročnu vezu.

Imajući sve ovo na umu, treba obratiti pažnju na još dva važna elementa.

Kada muškarac zaista vidi u vama ženu za sebe, usredotočuje se na vas, ugađa vam bez da vas i pita, spontano vas ljubi… i to nedvosmisleno znači da se zaljubljuje.

Kako podiže nivo svoje prisutnosti i kako vam pridaje na važnosti, to znači da je i status vaše veze jači. Muškarci ne ulažu u žene koje ih ne zanimaju ili koje ne vide u svojoj budućnosti.