Komentator vrijeđao Vidu

Holandski komentator Sierd de Vos prije početka utakmice 5. kola grupne faze Lige šampiona između Bešiktaša i Ajaksa brutalno je vrijeđao Domagoja Vidu i njegove riječi prenijeli su gotovo svi hrvatski mediji.

Naime, Vidu je kamera zumirala prije početka utakmice dok je zajedno s Dušanom Tadićem kao kapiten pozdravljao sudije, a komentator je pred početak utakmice i bez imalo ustručavanja žestoko izvrijeđao Vidin izgled.

“Vida inače ne smije igrati u ovom terminu jer je previše ružan, a sada djeca gledaju televiziju. Bešiktaš je zbog toga morao platiti i tražiti posebnu dozvolu da Vida igra”, rekao je ovaj komentator, a njegov komentar, očekivano, izazvao je dosta negativnih komentara na društvenim mrežama i jasno da je svojim izjavama u potpunosti pretjerao i prešao svaku granicu.

Utakmica između Bešiktaša i Ajaksa je počela u 18.45, a Vida je bio kapiten turske ekipe koja je ostala na dnu sa svih pet poraza.

Podsjećamo da je Ajaks slavio nakon preokreta rezultatom 2:1, a oba pogotka postigao je rezervista Haler u drugom poluvremenu.

Agencije/ATV)

Tagovi: