Koriste li stranke penzionere, ili penzioneri stranke?

Vijest da SNSD u Čelincu vodi kampanju preko Udruženja penzionera i vodi ih na jednodnevni izlet u Teslić odjeknula je juče u medijima, istoga dana kada je objavljen i podatak da je u Republici Srpskoj za dan potvrđeno 387 zaraženih korona virusom.

Posebno pada u oči to što je predsjednik Opštinske organizacije Udruženja penzionera RS u Čelincu Nikola Kovačić, istovremeno i član opštinskog Izbornog štaba SNSD, prenio je portal Istinito.ba.

Kovačić na ove optužbe poručuje da penzioneri na izborima mogu da glasaju za koga god žele.

„Ne može se nekome odrediti kome će na dan izbora da ukaže povjerenje. Sa druge strane, predizborna je kampanja, i što bilo ko, pa tako i penzioneri, ne bi iskoristili ono što im stranke nude“, stav je ovo Udruženja prenzionera iz Čelinca, nakon što je objavljeno da SNSD vodi kampanju preko ove populacije.

U Udruženju penzionera Republike Srpske u Čelincu potvrdili su da za svoje članove organizuje jednodnevne izlete u Banju Vrućicu po simboličnoj cijeni od 30 KM, sa dva puna pansiona i ručkom. Mediji su objavili da im uz ovu uslugu, nude i SNSD-ovu predizbornu propagandu.

„Nikoga ja ne favorizujem. Bilo ko da donira nešto penzionerima, ja  ću vam javiti. Ove godine jeste SNSD donirao novac za penzionere, ali isto tako je prije dvije godine davao i SDS. Ko god nam donira nešto, hvala mu. Oni koji ne pomognu ove ljude koji su stvarali Republiku Srpsku neka se „poklope i šute“, rekao je Kovačić za portal MojČelinac.info.

POLITIČARI ISPRATILI PENZIONERE NA IZLET

Penzionerima su se u hotelu “Turist” u Čelincu, prije polaska za Teslić, obratili kandidat SNSD za načelnika Čelinca Vlado Gligorić, aktuelni načelnik opštine Momčilo Zeljković, koji je nosilac odborničke liste SNSD-a, kao i Milijana Topić, koja je druga na listi i Tomo Borjanić, takođe kandidat SNSD za odbornika i vlasnik prevozničkog preduzeća “Tomo-turs”, čijim autobusima su penzioneri prevezeni u Teslić.

Penzionerima je podijeljen propagandni materijal, i posluženi su kafom i čajem.

N. Đ.