Košarkašice "Feniksa" juniorske prvakinje Bosne i Hercegovine

Završnica državnog košarkaškog prvenstva za mlađe kadetkinje održana je proteklog vikenda, a juniorke i pionirke Ženkog košarkaškog kluba “Feniks” iz Banja Luke su prvakinje BiH za sezonu 2020/21.

Za “Feniks” nastupa naša sugrađanka, Sandra Kojić.

U polufinalnom turniru u Čitluku Sandrin “Feniks” je pobijedio ŽKK “Brotnjo” i ŽKK “Banovići”.

Sandra je i dalje pod ustiscima nakono osvojene medalje i titule juniorskog prvaka, a na utakmici koja je odlučivala pobjednika i prolaz na finalni turnir imala je zapaženu rolu.

“Na polufinalnom susretu, konkretno na utakmici protiv Brotnja sam igrala 17 minuta i dala za to vrijeme 4 poena, imala 5 ukradenih lopti, 3 asistencije i 2 skoka. Moram istaći da nisam imala nijednu izgubljenu loptu”, priča nam Sandra s osmijehom na licu.

Nakon odličnih partija u Čitluku, uslijedio je finalni turnir. Feniks je imao prednost domaćeg terena, igralo se u Banjoj Luci. Ali… I teže protivnike. Uslijedile su utakmice protiv ŽKK “Livno” i ŽKK “Zrinjski”.

Finalni turnir je opravdao epitet, uzbudljive utakmice, odlična individualna i timska igra, zaista mnogo dobre i kvalitetne košarke. Feniks je pobijedio ŽKK “Zrinjski” sa 17 poena razlike, dok je od ŽKK “Livno” izgubio.

Međutim, zahvaljajući koš-razlici, titula nije izostala. OKK “Feniks” je juniorski prvak Bosne i Hercegovine u košarci.

“Ovo je za mene jedno ogromno iskustvo i mnogo će mi značiti za dalji razvoj karijere. Turnir je bio odlično organizovan i sve tri ekipe su se fer i sportski ponašale. Značaj titule je ogroman prvenstveno zbog toga sto su u timu četiri juniorke, ostatak ekipe čine pionirke i kadetkinje. Dalji planovi su mi da još više treniram i posvetim se ovom sportu, da li u Feniksu ili nekom drugom klubu, ali svakako nastavljam dalje još jače”, ponosno tvrdi naša šampionka Sandra.

Brod ima šampiona – Sandra Kojić je juniorski prvak Bosne i Hercegovine u košarci!

D. M.

Tagovi: