Legenda bh. košarke radi kao dostavljač hljeba

Kriza izazvana koronavirusom poremetila je praktično sve djelatnosti, a pogotovo sport koji je ionako na niskim granama.

Samir Lerić nekad je kao kapiten predvodio košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, u kojoj i među rekorderima prema broju nastupa (više od 100), a danas radi kao dostavljač hljeba i drugih pekarskih proizvoda, prenosi Dnevni avaz.

Kriza izazvana koronavirusom poremetila je praktično sve djelatnosti u BiH, a pogotovo sport koji je ionako na niskim granama, kad su u pitanju ulaganja.  Tako je i Lerić (47) bio prisiljen da potraži novi posao, van košarkaškog terena, nakon što je klub u kojem je bio angažovan kao trener, mostarski Student, zbog finansijskih problema odustao od nastupa u predstojećoj prvenstvenoj sezoni.  

Snimak na kojem se vidi Lerić kako nosi korpu sa hljebom brzo se proširila društvenim mrežama i samo je još jedan pokazatelj uticaja korone na sport. Za nadati se da će i slavni Mostarac, koji je u dresu BiH igrao čak pet završnica evropskih prvenstava, uskoro moći da vrati onome što najbolje zna, a to je košarka.