Miloš Stanišić smijenjen s mjesta predsjednika OO SP Brod

Iz izvora bliskih vrhu Socijalističke partije Brod, na današnji sastanak opštinskog odbora na kome se trebalo raspravljati o povjerenju aktuelnom predsjedniku Opštinskog odbora Milošu Stanišiću, potpredsjedniku Zoranu Predojeviću kao i koalicionim sporazumima u novom sazivu Skupštine opštine Brod, članovi Opštinskog odbora naišli su na neugodno iznenađenje.

Brava na prostorijama stranke bila je promijenjena. Od aktuelnih članova odbora samo došlo je ukupno 6 od 11njih, uz napomenu da se predsjednik Stanišić i potpredsjednik Predojević nisu pojavili.

Međutim, nemogućnost pristupa prostorijama nije spriječila ostale članove da održe sastanak. Isti je održan na drugom mjestu.

Jednoglasno je izglasano nepovjerenje aktuelnom rukovodstvo na čelu sa pomenutim Stanišićem, zbog loše izborne procjene i kršenja Statuta partije.

Kada je koalicioni sporazum u pitanju, socijalisti su i tu bili jednoglasni. Na pristigle dopise SNSD-a i SDS-a odlučeno je da se ide u vlast i da podrška načelničku Vidiću, a dojučerašnjim koalicionim partnerima iz SNSD-a odgovori kako se pregovori obustavljaju zbog favorizovanja pojedinih članova Socijalističke partije od strane trenutnog rukovodstva SNSD-a.

D. M.

Tagovi: