Mladići fotografijama ucjenjivali bivše djevojke

Policija je privela i ispitala D.R. (37) i R.Z. (43) iz Laktaša zbog sumnje da su duže vremena ucenjivali bivše djevojke prijeteći da će objaviti njihove kompromitujuće fotografije ako s njima ne obnove emotivnu vezu.
Riječ je o dva odvojena slučaja. 

Iz Policijske uprave Banja Luka saopšteno je da oba terete za krivično djelo ucjena.

- Lice D.R. se sumnjiči da je u prethodnom vremenskom periodu  do 23. novembra, putem poruka ucjenjivalo oštećeno lice sa kojom je bilo u emotivnoj vezi, da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i video snimke, ako ne obnove emotivnu vezu. Lice R.Z. se sumnjiči da je takođe putem poruka u proteklom periodu pa do 29.novembra ucjenjivalo oštećeno lice sa kojom je bilo u emotivnoj vezi, da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i video snimke, ako ne obnove emotivnu vezu - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio policijskim službenicima da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostave izvještaji o počinjenim krivičnim djelima protiv navedenih lica.

mojabanjaluka.info